Comertul cu diamante

6szog

Certificatul IGI

IGI (www.igiworldwide.com), fondat în 1975 cu sediul la Antwerpen, este un organism de clasificare și evaluare a diamantelor și a bijuteriilor, fiind popular în țările din Asia. Cu toate că are numeroase reprezentanțe în afara orașului (New York, Hong Kong, Mumbai, Bangkok, Toronto, Dubai, Los Angeles, Tel Aviv, Cavalese), clasificările sunt realizate la sediul central și emite circa 1 milion de certificate pe an.

Certificatul AGS

AGS (www.agslab.com) are sediul în Las Vegas. Renumele AGS se datorează cercetărilor științifice efectuate și clasificării de înaltă calitate a tăieturilor. Scala AGS este de la 0 la 10, unde 0 este cea mai înaltă calitate, iar 10 este cea mai slabă. Este prezent în Israel, Belgia, India, China și Hong-Kong. Evaluează diamante de 0.18 carate sau mai mari și emite două tipuri de certificate, acestea fiind Diamond Quality™ Document și Diamond Quality™ Certificate, cel din urmă destinat exclusiv membrilor societății American Gem Society.

Certificatul HRD

HRD (www.hrdantwerp.be/) sau Hoge Raad voor Diamant a fost înființat în 1973, cu sediul la Antwerpen, este un organism european de nivel înalt și discret. Piața consideră clasificarea HRD drept o alternativă echivalentă cu clasificarea GIA. Este cel mai mare laborator de clasificare a diamantelor. Doar HRD respectă cu strictețe regulamentul International Diamond Council (IDC) și recomandările burselor de diamante și ale organismelor internaționale ale bijutierilor, World Federation of Diamond Bourses (WFDB) și International Diamond Manufacturers Association (IDMA).

Certificatul EGL
EGL (www.eglusa.com) este un laborator înființat în Europa cu o rețea extinsă la nivel internațional. Este un pionier al clasificării diamantelor sub un carat. Acest laborator a introdus gradul de claritate SI3, pentru care este criticat în mod constant.